--- permalink: /forfattare/2/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Herr Ambassadör David Andersson

Herr Ambassadör David Andersson

HR AMB DAVID ANDERSSON bor och verkar i forna arbetarstaden Norrköping. Till vardags studerar han ingenjörskonst; system regleras, pixlar tämjs och med piskan lätt i höger hand får han differentialernas ekvationerna att kuvas och be om nåd.

KVÄLLSTID, förlåt, ledig tid trivs han med att göra enastående epos i filmkollektivet Peking Pedagog. Konsten och kulturen är en stor del av ambassadörens liv, som sig bör när uppdraget kräver kultivation av en högre grad, kanske den högsta. Film är en av omvärlden vedertagen bit i pusslet David Andersson, inte möjligtvis alltid genomförd, men i tanken.

DET NÄRMAR SIG DÅ nattetid. I detta land kommer skymningen olika beroende på årstid, därför måste det tas ett genomsnitt av skymningstidpunkter, men vid detta snitt: vinet. Äta bör man, annars dör man sa en vis profet (var det DA själv månne?). När solen gömmer sig under horisonten – om den ens väljer att dyka under den, som i norr –, det är i detta när som lådan, bägaren och gommen smälter samman i en evighet av njutning. Läpparna och kinderna rödfärgas av naturens fysikaliska nycker och sinnet går inledningsvis in i en klarsyn utan dess like.

LIVET ÄR – och har – dock inte alltid varit denna fest, ibland slår det tillbaka. För att glömma och döva smärtan och plågan behövs något, något som dränker sinnet i en tröst: det är då det författas mästerliga, litterära stycken till skriftsamlingen Fjeldstad.se, vinet i tröstens bägare.

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.