--- permalink: /artikel/34/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Farmen Frankrike 2004: del 6

I eftermiddag har jag utforskat lite andra kvarter har i narheten, har finns en del schyssta butiker. Var inne pa franska Habitat (typ Mio); de har en drive med ett gang utomstaende designers som har gjort varsin mobel. Ingvar Kamprad har gjort en ful pall, men Daft Punk har gjort ett ascoolt, kitschigt, i plast svartlackat bord med 9 roda rutor som blinkar ovanpa; later galet, det ar det, men astufft! 1400 €. Plus att de hade lite andra snygga grejer.

Sen har jag hittat lite andra stallen ocksa. Vet inte om det ar bara Lyon eller hela Frankrike, men de klumpar ihop butikerna har. Om jag kommer till en inredningsbutik, sa vet jag att med stor sakerhet finns det en fyra-fem stycken runt omkring. Det ar faktiskt grymt.

Plus, en schysst kebab i brod med pommes pa (funkar faktiskt) kostar 4 €.

Igar kopte jag en bok, bara for att sen tappa den pa métron eller var det nu var, fruktansvart irriterande. Idag kopte jag tva till: "Do androids dream of electric sheep" och "Mrs. Dalloway".

Hittade varsta schyssta kafét/baren idag som jag satt och laste pa. Verkligen supercozy. Synd att jag tanker dra snart. Eller, inte synd. Det kanns soft faktiskt. Jag ar ratt nojd. Skrev en fet lista pa saker jag ska gora nar jag kommer hem. Pa satt och vis var det en sammanstallning av de lardomar jag har tagit av denna resa. En (som jag inte skrev ner) ar att jag inte ar jobbarkillen. Jobba far jag gora hemma, orkar inte soka jobb har sa dar ultraseriost nar jag lever pa gatan pa dagarna. Sen ar de ratt bittra med barnpassning till exempel: JF, JD - Jeune Femme, Jeune Dame, ar allt de vill ha. Och bar ar lite for rokigt for mig, tyvarr… Jag kanner av astman efter en utekvall, sa jobba heltid ar nog ingen bra idé.

Men jag tror att det kanske blir ett fjarde ar utomlands i Frankrike, och det ar jag ratt valberedd for. I alla fall angande jobbsokande, lagenhetsletande, informations- och kontaktkanaler. Mycket sana saker har jag lart mig.

Har aven fatt en massa frascha idéer pa vad jag vill gora med mitt rum och lagenheten. Plus att jag ska forsoka imitera lite av maten vi fick pa farmen i min egen matlagning sen.

Tjejen jag ar intresserad av, Ariane, ar fortfarande schysst och bra och allting, men hon ar inte sa intresserad. Antar att det ar ltie med tanke pa att jag drar imorgon eller overmorgon. Hon och en engelsk tjej Pippar (det ar de tva jag diggar mest, de ar softa) hittade precis en lagenhet, och det ska nog bli nagot slags firande ikvall, kanns som ett bra avslut.

En tjej fran farmen ringde, tydligen hade skorden blivit klar redan igar. Schysst tanker jag, da gick jag inte miste om sa mycket pengar i alla fall.

Eh, igar hande en riktigt acklig grej. Jag akte till en av andstationerna med métron; for jag hade sett gronomrade pa kartan. Jag gar kanske 500 meter fran métron och inser att det grona pa kartan var fotbollsplaner, en jakla massa. Lite besviken satter jag mig pa en curb (trottoarkant, for er som inte ar insatta i skateboardens magiska varld av under och aventyr) vid en parkeringsplats vid vagen och ater min sandwichbaguett jag kopt 20 minuter tidigare, och borjar lasa i en tidning.

Efter ett tag stannar en ratt ny Saab till ungefar tre meter fran mig, med motorn pa. Han har motorn pa i ungefar fem minuter och jag tanker att han kanske ska hamta sin unge fran traningen. Jag tittar upp och gubben tittar pa mig. Jag fortsatter lasa min tidning och nagon minut senare tittar jag upp igen, gubben stirrar fortfarande pa mig. Han hissar ner rutan och stanger av motorn. Sen sitter han dar i ungefar tio minuter. Vantar val pa ungen, tanker jag. Jag tittar upp en gang till och han hojer pa ogonbrynen snabbt. Kul tanker jag.

Efter de tio minutrarna gar han ut ur bilen och gar langsamt av och an bakom mig i tre-fyra minuter, gar over till andra sidan vagen, vantar dar i nagon minut, gar tillbaka in i bilen och kor ivag, fortfarande tittande pa mig.

Jag pustar ut, vantar nagra minuter till, for att darefter ga tillbaka till métron. I vitogat ser jag att bilen ar parkerad ungefar 50 meter bort, och efter att jag passerat den kor han langsamt forbi igen fram till korsningen 40 meter fram, tar av till vanster (jag ar pa hoger sida), och tittar efter mig.

Han var i 50-arsaldern, rund mage och runda glasogon. Han trodde, eller ville tro, att jag var prostituerad, och ville plocka upp mig sa vi skulle kunna ha lite skoj. Javligt laskigt. Laskigt som attan att han hanger vid idrottshallen (strax innan han kom kom ett gang ungar ut efter traning for att ga hem).

Hur som helst, det var creepy som fan.

Igar gjorde jag ett litet statement och agde Micol. Jag gick upp till lagenheten och knackade pa, da slappte hennes rumskompis, Gregorio, in mig. Vi sma snackade ltie och jag gick och la mig. Nar hon kom hem blev hon ratt chockad over att jag var dar. Och idag messade hon mig och sa att jag inte behover ga hem utan henne, utan borde vanta pa henne. Shit vad jag ar trott pa henne. Nu sager hon att hon inte kommer komma hem forran vid elvatiden, sa jag ar ute pa gatan igen. Ska ringa Ariane och Pippar och hanga pa dem, vad de nu gor.

Aker nog till Paris imorgon. Om jag far slagga hos Anna sa kommer jag nog gora det, annars sa kommer jag nog hem. Funderade lite pa att dra till Amsterdam eller Bryssel, men jag orkar inte. I och for sig brukar saker kannas olika fran dag till dag, men idag har varit en schysst dag, kommer nog bli en schysst kvall, saledes en bra avslutning. Fick aven mail fran engelske killen Pedro idag, kommer nog halla kontakten med honom. Skickade mail till egyptiern Alex nyss ocksa, far se vad han har att saga.

Igar gick jag pa en biograf och sag The moon was blue, amerikansk film fran 1953. Den var astrakig, jag somnade nastan, och gick efter en timme.

Donc, donc, sista minuten-biljett till Paris gar pa ungefar 25 €, vilket ar riktigt schysst. Vanlig kostar 45 €.

Vi hors, nara och kara!
DAVID!

Herr Ambassadör David Andersson

Herr Ambassadör David Andersson
Publicerad 22 september 2004

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.