--- permalink: /artikel/358/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

  • 1. JOhan 11 juli 2006

    bra jobbat david, stanna kvar och hångla mer

  • 2. Ringå 12 juli 2006

    Har du lärt dig någon kroatiska David? Vad hette kursen nu igen? "Hrvatski za gastarbajtere"?

  • 3. Josh Genau 12 juli 2006

    Tvåtusen pistoler låter dyrt för en hemresa... Kan du inte tumma dig hem genom europa? Jag träffade en gång en av (min) Fiddes kompisar som hade liftat till Jordanien och hem igen under ett sommarlov. Han blev lite antastad av en lastbilschaffis i Syrien, men ditåt ska du ju inte så det borde vara lugnt... Bara du är hemma till den 8/8. Läs ditt mail. Nyheter från Östergötland/Öland: de har plockat fram jordgubbssorbet på glasstornet. Crazy House-god! Annars lugnt, jag och Aldebert ska på "hemvändarkväll" i Oskarshamn på fredag, vi fick en inbjudan på posten och kunde inte låta bli att anmäla oss. Det lockades med gratis drinkmingel. Återkommer med kort rapport. Crash some gates doing 98, 10-4.

  • 4. Dejan 12 juli 2006

    Problemet ar att flzgbiljetten har varit betald i tzp en manad och det finns inget jag kan gora at det.

  • 5. Dejan 12 juli 2006

    Sada govorim mala hrvatskoj. Jućer sam bio u školi, zato ja sam išao u dom studentski. Pit ću kavu s mlijekom navečer, možda jest ću kruh s sirom.

  • 6. Ringö 13 juli 2006

    Jag visste det! Det är i kommentarerna som teckenkodningen inte fungerar. Dejan: "zatim", inte "zato".

  • 7. Anders 14 juli 2006

    Men sluta klaga på kommentarsystemet! Jag vet att det suger. Helvete...

  • 8. Ringô 14 juli 2006

    Jag klagar inte.

  • 9. Dejan 15 juli 2006

    Anders, ar det det som suger, eller ar det kanske.........?

Zagreb 2006 del 6: Šibenik

I helgen var vi vid havet kring Šibenik. Vi bodde hos norrmannens pappa. Han var ett original som pratade, med alla, pa de tre stora spraken engelska, kroatiska, norska och aven en del tyska. Nar vi motte honom var han dessutom ganska berusad.

Kunskapskoll: U hrvatskoj

Sada govorim mala hrvatskoj. Jučer sam bio u školi, zato ja sam išao u dom studentski. Pit ću kavu s mlijekom navečer, možda isto jest ću kruh s sirom.

Kunskapskoll: Pa svenska

Idag talar jag lite kroatiska. Igar var jag i skolan, sedan gick jag till studenhemmet. Jag ska dricka kaffe med mjolk ikvall, kanske ocksa ata brod med ost.

Zagreb del 6

Havet var hur gott som helst. Nar vi kom fram och det var morkt pa fredagskvallen drog vi ner till havet och badade (fem minuter fran huset). Grymt och skont. Med grymt menas da halften av ganget dagen efter var tvungen att forsoka dova smartan med sprit da de andra fick dra ut dussintals taggar fran taggborrarna ur fotterna. Pa natten ser man inte sa bra i vattnet.

 Jag fick bara en dock och halvlider nar jag gar.

Pa lordagen solade vi och badade och levde la vida loca. Pa kvallen akte vi till nat ganska ballt diskotek - Aurora. Tyvarr gravt trakig house-musik pa ett for ovrigt grymt stalle. Taxiresan hem sen var nagot av det varsta jag varit med om. Jag tror jag var lite for lite full for att riktigt uppskatta 120 km/h pa javligt snirliga vagar. Milka tyckte det var great. I didn't.

Well... Jag sov med Jasmine och det hanglades och sa. For att gora en lang historia kort kan vi sammanfatta sa har:

Vi har speeddejtat i tva veckor och gatt igenom hope and despair som vanligtvis gar pa ungefar ett ar. Det har varit lycka och sadness omvartannat. Problemet ar att vi kommer skiljas om knappt tva veckor.

Min flygbiljett gar dessutom 22 juli och gar ej att boka om eller avboka. Kursen tar slut typ samma dag. Men jag vet inte om det ar vart att bara skita i den [och 2000 kr] for att stanna ett par dagar langre...

Sa... Jag vet inte vad som hander nu. Vi hade ett deep jakla snack igar kvall, precis som manga kvallar innan(sen hanglade vi). Orkar inte ga in pa details, det ar sa mycket shit. Men det kanns anda bra pa nagot satt, som att det ar vart det liksom. Annars hade jag dissat for langesen.

Well, well. I byn utanfor Šibenik som vi bodde i gick de andra ut pa ett annat stalle pa lordagkvallen ocksa - Hacienda. Tydligen minst lika grymt. Vi hade en askul forfest da vi lagade mat och drack vin och gottade oss nat otroligt. Jag ville inte forstora det momentet sa jag stannade hemma sjalv, drack lite vin och tittade pa American Psycho pa HRT-1. Jag gottar mig i Christian Bale.

Daniel sket ocksa i att festa och drog ivag pa en nattsimtur. Nar han kom hom visade de American Psycho 2. Den ar inte sa bra som den later. Honestly

Jobbiga bruden fran That 70's Show spelar huvudperson i nagon fucking collegefilm med stulet namn. Den sog och sog och sog.

Pa natten brottades jag med nagat jag INTE saknar i Zagreb - mosquitos. Fy vilken pars.

Jaja. NSK (Nacionalna i sveučilišna knjižnica) stanger nu. Bra bibbla faktiskt.

Ciao!

 

Herr Ambassadör David Andersson

Herr Ambassadör David Andersson
Publicerad 11 juli 2006, uppdaterad 12 juli 2006

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.