--- permalink: /artikel/27/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Farmen Frankrike 2004: del 3

Aujourd'hui, lundi.

Okej, nya planer. Nu aker jag till farmen om ett par timmar och stannar dar i tio dagar. Om det inte ar se att jag traffar nagra verkligen ultraschyssta manniskor och vill folja med dem, sa kommer jag troligtvis aka tillbaka till Lyon. Folket jag lart kanna har borjar fa tag pa lagenheter och jag kan bo har gratis. Gratis ar alltid bra. Plus, jag har lart kanna folk lite battre nu. Plus, en av tyskorna, Ariane, ar sot och soft och vi har kul tillsammans, och sa vidare, och sa vidare…

Jqg har hangt med tva engelskor idag pa deras lagenhetsletande, lite deprimerande, for det ar svart, men intressant. Om ni vill plugga i Lyon, kom hit en eller tva manader innan terminen startar och fixa lagenhet.

Igar kvall var en soft kvall pa vandrarhemmet som som vanligt blev ratt sen. Jag och engelsmannen jag hangt med stotte pa en amerikan och vi borjade prata politik, Fahrenheit och EU. Det verkar som att allt, verkligen allt i USA faktiskt ar FOX. Han sa att det ar den enda informationskallan som nar allmanheten. Plus, vi berattade for honom hur EU funkar: de olika organen, parlamentet, kommissionen, etc; att bara for att GB och Sverige inte har euron betyder det inte att vi inte ar med i EU "pa riktigt"; att det ar lander som forst beslutar om saker pa nationsniva och sen formedlar pa den federala nivan, blablabla. Han visste faktiskt inte sa mycket, och med sadan dialekt (kalifornien) lat han verkligen blast med tusen like, gonna, och what i var mening.

Igar var jag pa la Musée de Beaux-Arts, det var verkligen svintrakigt.

Igar at jag en schysst kotlett pa nagot turkiskt stalle, soft; lite som Kungs kebab faktiskt.

Idag kopte jag en regnponcho, det ar viktigt med des vêtements imperméables pa farmen, och det har regnat har lite da och da, se det kandes bra. Jag var i en svinstor galleria, det var dar jag hittade sportaffaren. Tyvarr borjar jag kanna ett mastigt sug efter att kopa typ klader. Gick omkring pa HM och Zara; ar det inte ar sa dyrt och hittade en massa schyssta grejer. Varje mandag kommer det ut en tidning med annonser, jag tror man kan hitta softa saker i den, sa nar/om jag kommer tillbaka kommer jag nog bladdra igenom den.

Lite av min plan ar att om jag stannar har i Lyon efter farmandet, sa ska jag plugga franska. Inte pa universitetet, men sitta hemma med bockerna. Maste fan lara mig battre. Nu snackar jag mest engelska, vilket jag gillar eftersom jag far mer och mer brittisk accent, men jag ar ju i Frankrike… Satan, David… Donc, har aven hort att om man talar bra engelska sa kan man fa jobb som telefonreceptionist ganska latt, sa det ska jag satsa pa nar jag kommer tillbaka.

I forrgar var vi ute och dansade. Jag traffade tva svenska tjejer och vi snackade ratt mycket. Klubben var pa en pram och spelade svindalig musik, det var som att vara pa studentpuben, utan Lena Ph dock. Annars var det trevligt att testa pa utelivet i Lyon, jag ar inte sa impad, men det funkar liksom. Vi tog taxi hem, kostade 8€; pa fyra pers var det helt okej och det var anda en bit vi akte.

Metron har funkar svinbra faktiskt. I borjan var det lite laskigt, eftersom de ar automatiserade och har ingen forarer, men det funkar valdigt bra och gar som langst var tredje minut aven pa hallplatser langt bort. Bussen och sparvagnen ar lite samre, men schyssta anda. Frascha fordon ock.

Blablabla, jag har lite trakigt nu, har ratt mycket tid att doda innan taget gar. Ska forsoka fylla pa mitt sim-kort plus hamta min ryggsack pa vandrarhemmet. Aven ta ut pengar. Kommer nog inte hora av mig pa en och en halv vecka nu, men skicka sms gar bra. Kommer nog inte svara, for det kostar. De har ett dumt system har: pa kortet har man eurokrediter for att ringa, och separat, messagekrediter for sms, inte som i Sverige dar man har en kassa som bade meddelanden och samtal tas ifran.

A bientôt,

DAVID! Votre français en France.

Herr Ambassadör David Andersson

Herr Ambassadör David Andersson
Publicerad 15 september 2004

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.