--- permalink: /artikel/356/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

  • 1. Damir 7 juli 2006

    Još škole heter det, tönt.

  • 2. JOhan - wermland ligger k... 9 juli 2006

    David, din resa låter äventyrsfylld, nästan lika spännande som i värmland

  • 3. Ringu 9 juli 2006

    Värmland är tydligen "inne" 2006.

  • 4. Fiddefire 9 juli 2006

    Jag gillar dig Davve

  • 5. AzP 21 juli 2006

    "Jag far gora allt" Det är väl bra om du får göra vad du vill med flickebarnet... Inga spärrar! Sådant ska man inte störa sig på, det ska man ta och utnyttja till bådas glädje ;)

Zagreb 2006 del 5: Još škola

Još škola betzder mer skola pa en (formodligen) ganska crappz kroatiska.

Langsamt gar det framat med Jasmine. Vi har haft ett snack till och nu vet vi bada var vi har varandra. Jag far gora allt och har stort mig pa det, men har nu accepterat det.

Da det inte blev nagon Rijeka-trip forra veckan ska vi imorgon aka till Šibenik. Dar har norrbaggarna Petters och Helenas pappa ett hus. Vi blir nog tzp femton frn kursen som aker ner. Var alla ska bo ligger pa Petters och Helenas bord. De kanner tzp alla i bzn och sa... Ska nog ga bra. Sol och bad!

Skolan tuffar pa. Larde mig tva nza kasus idag: lokativ och akuzativ-cilj idag. De anvander preposition + dativ resp. akuzativ. Fet skit.

Tv var pa skolan och intervjuade nagra. Sa i HRT-2 kl 11:00 pa lordag kan ni yappa in om ni har nagon slags deep-dish som far in det mesta.

Var pa nationalbiblioteket idag. Ratt skont att sitta dar och plugga.

Skulle aven upp pa berget och vandra egentligen. Koraljka korde mig dit for hon skulle andra klattra vid en tunnelmznning vid bergsfoten. Men nar jag kom till 18:30 gick de varje hel timme, fram till kl 20. Och att aka upp tar 30 minuter. Sa jag far gora det en annan dag.

Fick testa pa att klattra pa en jakla stenvagg dock. Det var skitsvart, jag var svag i armarna, hade ništa teknik och sog asmzcket. Men det var kul att testa, kanske gor det nagon mer gang i mitt liv...

Jajaja. Nu ar klockan sen och jag ar trott... Ska mota upp mamma i Šibenik imorgon kvall, kommer bli nice. Sen aker de till Hvar.

Doviđenja, David! (Goodbze, David)

 

Herr Ambassadör David Andersson

Herr Ambassadör David Andersson
Publicerad 6 juli 2006

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.