--- permalink: /artikel/354/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Externa länkar

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

  • 1. Ringo 2 juli 2006

    Jag tycker att du ska ha en massa sex med båda två. Inte samtidigt nödvändigtvis.

  • 2. Anders 2 juli 2006

    Jävla sexturist!

  • 3. Johnnie Bravo - karlstad 2 juli 2006

    Jag instämmer. Hårt.

  • 4. Azp 2 juli 2006

    Men gärna samtidigt.. Sodomi var väldigt populärt i bibeln. Heeelt ok.

  • 5. Josh Genau 3 juli 2006

    Nej. Pappa sätter ner foten. Lyssna inte på vattenskallen i Finspång eller ragazzon i Charlestown! Skippa en av dem, du kommer aldrig klara av den beryktade "jongleringen". Satsa på en, det blir mindre pinsamt i slutändan. Ny rapport från Öland: Strålande östgötaväder över helgen, uppåt 30 grader och solsken. Har tillbringat både lördagen och söndagen med Damiel och Marlon på playan vid den sinnessjukt långgrunda sjön Glan. Försöker Bronza bort t-shirtbrännan. Damiel har fått en Saab 900 som hans mamma dumpade här. Sweet! Nu: Extrema Relationer.

  • 6. Kloonas 3 juli 2006

    Ah, låter som angenäma problem. Själv satte jag upp Stenmarks teckning "kubakrisen" på väggen för ett år sedan, http://www.student.itn.liu.se/~jonni957/cuba.jpg, med målet att ta ner den då den ej längre beskrev mitt liv. Den sitter fortfarande stadigt.

  • 7. mariadele 3 juli 2006

    Jag maste anta att jasmine ar svensk, annars det skulle vara samma sak om hon akte eller inte akte till australien, no? Plus, om du tycker att den ena ar intressant och den andra ar tontig, det skulle vara latt att valja bort en. Johnnie Bravo och jag skulle ocksa skiljas den dagen da han akte till australien.

  • 8. Ringo 3 juli 2006

    Ignorera Dr Phil Genau och koncentrera dig på "nominativ, genitiv, dativ, akuzativ, vokativ, instrumental i lokativ".

  • 9. Dejan 4 juli 2006

    Idag gick vi igenom dativ. Kasuskunskap = nominativ, akuzativ, dativ.

Zagreb 2006 del 3: Plitvice

Plitvice nationalpark i mellersta Kroatien gick studieresan till. Studenter och larare.

Trott... Lite bakis.

Har lagt upp lite bilder pa flickr nu. Fotomassigt ar de ganska mediokra, men det ar ju faktiskt semesterbilder! Kolla in http://www.flickr.com/photos/dejan839/ De ar inte sa manga, det gar ganska langsamt att ladda upp harifran sa jag orkar inte plocka over alla.

Vara larare ar sinnessjuka. Var pa field trip med hela kursen och lararna till nationalparken Plitvice, tzp vattenfall och grejer. Pa vagen dit OCH hem sjong vi. Vi ska inlemmas i Kroatiens nationalskatt. Till exempel bestar alla meningar vi gor i grammatiken av tzpen: Kroatien ar ett vackert land. Varldens vackraste stad, Dubrovnik, ligger i Kroatien. Etc etc etc. Men till sangerna. Det var inte barnsanger vi sjong: Det var 80-talshits, pa kroatiska. Oversattning kan enkelt generaliseras till: "hjarta, smarta, sorg, hon lamnade mig, hon ar vacker, hej jag heter, pain, love, pain, love"

Okej. Sa har blev det till slut. Dora fick en teckning - mzcket, mzcket fin faktiskt. Och hon blev valdigt glad. Sen har vi snackat lite da och da och jag har val kommit framt ill at hon ar lite for tontig. Men vi har det trevligt tillsammans.

Okej, okej, okej. Shit. Precis, precis nu vill Dora att vi ska ga pa bio klockan 15. Det har vi snackat om innan. Jag vet inte hur hon tolkar det, om det ar som nagon slags dategrej... Antagligen.

Tankte egentligen linda in allt snzggt och przdligt och bzgga upp en spanning - men det skiter jag i nu, det kranglar lite med fotona och jag ar ju bakis och halvlack och sa... Grejen ar den att igar var vi ute. Och strax efter jag skrev forra inlagget bestamde jag mig for att Jasmine ar helt klart roligast, sotast och grzmmast.

Igar hade Jasmine sovit hos nagon slags slakting, men nar hon kom tillbaka till dormet strax innan bussen till Plitvice gick markte hon nagot under kudden: Ett paket med "Jasmine" skrivet pa det, i paketet, Douglas Coupland-boken.

Sen efter hela resan gick vi ut pa kvallen, tzp de flesta som bor pa dormet. Det var ett ganska schzsst stalle. Vi var ute med nagra av lararna, 22-ariga Hana bland annat som ar intresserad av american Daniel i var grupp (han ar intresserad tillbaka ocksa).

Jasmine ar har med sin kusin Milka. De hade bzggt upp en ratt schzsst feststamning hela kvallen och for Milka gick det lite overstzr. Da det var tva for en i baren (2 ol for 15 svenska kronor) fram till kl 23 blev det en hel del bjudande oss utlanningar emellan som inte ar sa vana vid lagprisol.

Klockan tolv satt Milka utanfor och spzdde. Jag och Jasmine tog hand om henne. Jag sprang och kopte vatten och sen efter mzcket om och men lzckades vi fa med henne hem till dormet.

Darefter gick jag och Jasmine ut pa en liten promenad vilken resulterade i att vi satt pa en bank och kramades. Mzcket mzsigt.

Jag vet inte var jag har henne riktigt dock. Det blev en liten puss, men annars kramades vi mest. Hon snackade om att det ar knas eftersom hon ska aka till Australien sen. Personligen tzcker jag det ar lite val att tanka sa langt i forvag, men jag tror hon tanker pa det valdigt mzcket. Ni vet, liksom: Blablabla, det kommer anda aldrig bli nagot seriost eftersom vi skiljs at om tzp tre-fzra veckor.

Jag vill vara med henne mer och hoppas det kan bli mer, alltsa, inte bara i skolan utan aven hitta pa sakert pa tu man hand liksom.

Vi far se vart det barkar han. Har inte traffats idag och ska forsoka ligga lite lagt.

 

I ovrigt sa hade jag en liten third week crisis (min andra) igar. Vi hade laxa att lasa en text och sen skriva 5-6 meningar som vi skulle lasa upp for gruppen. Beroende pa hur duktig man var fick vi ju sjalvklart olika svarighetsgrad. Fick en knack dock nar vi lzssnade pa alla, for jag forstod ingenting. Okej, allting blev oversatt till engelska sen, okej, jag har pluggat det har crayz-house-spraket i fem dagar och kan inte forvanta mig att fatta folks dialekter och allt.... Men det agde mig anda lite.

Det ar bara att bita ihop och inte brz sig om det och fortsatta nota. Vi har fem kasus kvar, sa det finns lite att ta av. Sen ar det alla ord och sa som tillhor kasusen och allt... Jojo, nog finns det saker att gora.

 

Dilemmat jag funderar pa nu ar hur jag pa ett smidigt satt kan tona ner det har med Dora pa ett snzggt och schzsst satt.

Hangla?

Herr Ambassadör David Andersson

Herr Ambassadör David Andersson
Publicerad 2 juli 2006

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.