--- permalink: /artikel/10/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Externa länkar

Relaterade artiklar

Att plugga eller plugga

Jag läste för några dagar sedan det senaste numret av Magenta (en medietekniktidning utgiven av studenter här i Norrköping) med bland annat en intervju med Kjell Reuterswärd som pluggar MT på LiTH men just nu läser ett år på Stanford i USA. Det var väldigt intressant att få en inblick i skillnaderna mellan studeklimaten på Campus Norrköping och världens näst bästa universitet (enligt en oberoende undersökning, se länken till artikeln i Magenta).

Kjell verkar ha det rätt tufft. Samtidigt säger han att det är lika för alla - det förekommer inte att man "glider" igenom sin tid på Stanford; kraven är mycket höga. Naturligtvis blir belöningen därefter - det förekommer att nobelpristagare håller föreläsningsserier (universitetets resurser är i det närmaste obegränsade) och själva namnet väger tungt i meritlistan efteråt.

Jag blir rätt sugen att söka mig utomlands under en period av min studietid. Nu tror jag inte att det är helt lätt att hamna på Stanford direkt - varje år är det två studenter från Linköpings tekniska högskola som får åka dit - men om man inte försöker så har man ju definitivt ingen chans.

Visst är det litet naivt att sitta och spekulera i detta redan nu, men jag har under en tid känt att jag behöver vidga mina vyer och få en paus från detta liv, åtminstone inom ett par år. Just nu funkar det bra, men jag kommer att behöva se andra miljöer innan jag börjar arbeta på riktigt. Vem vet, kanske blir det i USA…?

Anders Fjeldstad

Anders Fjeldstad
Publicerad 3 april 2004

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.