--- permalink: /artikel/41/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Almuerza, ganska vidrigt men billigt!

Har tillfalligt aterkommit till Equadors huvudstad Quito for att fortsatta resan mot kustbyn Canoa imorgon. Ser fram emot en hydda pa stranden och mycket bada-bada! Vi har sagt adjo till vara forsta reskamrater Gina och Renata, vilket kanns lit trist.Gina var verkligen en underbar kvinna enligt mitt ycke, en onske-storasyster! Men naja..vi har rest ett par dagar uppat bergen med tva hollandska tjejer, ganska trevliga men inte sa roliga kanske…jag vet inte. Den ena hade inforskaffat en gron hatt av modell "skogsvaktare" och jaaa, jag lovade Gina att ta reda pa om det var ironi eller inte. Och jag tror det var lite bade och, hon gillar iallafall valdigt fula klader och hogklackat till. Men har nere bar de hikingklader, lite mer seriosa an jag och anna kanske som bar vara converse i ur och skur.

Just nu ar det mycket skur har, men vi hoppas det blir battre utmed kusten.

Vi ater…jag ar fortfarande lite skeptisk ibland, men det finns en hel del att tugga pa har. Mycket stekt forellfisk som ar jattesmaskig! Det billigaste ar att man tar en dagens lunch "almuerza" som bestar av en gronsakssoppa med ett stort stycke kott pa botten (som jag har bestamt ar farligt att ata), en kottgryta med ris och en potatis, och en fruktjuice. Det ar ibland ganska vidrigt, men det kostar bara ca 10 kr.

Idag bor vi pa ett litet asfult hostal som ligger vid stationen har i gamla stan..De verkar vara ganska snalla men har inte ens ork att lagga ut toapapper pa de skitiga toaletterna…Jag hade tankt att duscha ikvall men jag tror jag drar lite till pa det,,,till bristningsgransen! Nar vi gick ut nu sa sag vi tva tanter braka med varandra. Den ena gick fram till den andras matstand och rev ner hennes agg och en tallrik och drog tanten i haret…Sedan vevade de lite pa varann och skrek en massa. Lite spannande…verkar vara lite mystiskt omrade, sa vi ska nog halla oss inne och lasa lite ikvall, kanske battra pa spanskan.

Eeeeh, annars jaa. Har shoppat ganska mycket pa en stor marknad i Otavalo, akt bat pa en klarbla sjo skapad av en vulkankrater…badat i varma kallor uppe i bergen som varms upp av en vulkan.

Ha det sa gott i Norrkoping och skriv garna en rad till mig om ni undrar ngt eller bara vill snacka skit.

Kram Anna

Anna Bengtsson
Publicerad 7 oktober 2004

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.