--- permalink: /artikel/67/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Externa länkar

Läsarnas kommentarer

 • 1. Peter 12 januari 2005

  Kom även ihåg att man gärna kan smörja in gjutjärnspannor efter användning. Jag gör alltid detta! Oavsett om det är en gryta eller en stekpanna skall det göras för att man skall få ut maximal livslängd från pannan (vilket typ är en oändlighet).

 • 2. Daniel 14 januari 2005

  Du smörjer å andra sidan in allt efter användnig Peter : )

 • 3. David Hall 28 augusti 2005

  För det fullständiga uppredandet skulle en förklaring till varför man inte ska göra det vara på sin plats. När du ändå håller på kan du förklara hur du åkte tillbaka i tiden till epoch och uppdaterade inlägget för du skrev den. ;)

 • 4. Anders 28 augusti 2005

  Tidsresan var en intressant upplevelse som många säkert avundas mig, men detaljerna håller jag för mig själv. Vad gäller anledningen till att man inte ska diska gjutjärnspannor med diskmedel får jag helt enkelt medge att jag inte har en aning.

Angående diskning av stekpannor

Bara för att reda upp en klassisk orsak till bryderi - gjutjärnspannor diskas EJ med diskmedel. Möjligen kan man använda en liten mängd handdiskmedel om man stekt något som har en lukt som tenderar att "fastna" i pannan.

Teflonpannor däremot går utmärkt att använda diskmedel i - de kan till och med hanteras i diskmaskin (även om detta helst bör undvikas). (Källa: Coop och Åhlens)

Så var det med den saken.

Anders Fjeldstad

Anders Fjeldstad
Publicerad 20 december 2004

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.