--- permalink: /artikel/62/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Läsarnas kommentarer

  • 1. Johan 12 december 2004

    Hantaget av alla dessa bussresor... Jag sitter här och klagar på att Sveriges antagligen lyxigaste tåg, LINX, har för hårda säten. De borde ha sparat X2000 som personlig transport för min värmländska bakdel. Alla dessa klagomål skickas ut från min sekelskiftesfemma med stuckatur och Norah Jones i bakgrunden. Jag suger. Bussa på bruden!

Stalflickan rapporterar

Hej alla! Har kommit till Chile och har chockats av hur dyrt allt ar jamfort med Bolivia…Popcornen kostar for fasen 16 ggr sa mycket, en bra jamforelse. Vi reser for narvarande med en trevlig tjeck-kanadensisk tjej som heter Klara som vi traffade i La Paz i en stund av fortvivland av en bussblockad. Man ska iofs aldrig lita pa att ngt gar vid ratt tidpunkt har…alltid ar det ngn karl som vevar in en i bussen med andan i halsen och sedan abaket anda och vantar 45 minuter innan den behagar aka ivag… Vi fick istallet aka till en lite skitstad dar vi roade oss en dag med att bla titta pa kvalitetsfilmen Anaconda 2 (glad attv jag sag den efter var jungeltur)…tillaggas ar att om vi hade hunnit hade vi kunnat titta pa tre filmer for 5 kronor fran den billigaste platsen (uppe i taket, nastan, pa trabankar med alla bebisfamiljer). Sedan fick vi tillslut komma ivag till Uyuni som ar porten till saltoknen….efter annu en galet skumpande bussresa, en dessutom dubbelbokad sadan vilket medforde att jag hade tva tanter som lutade sig pa mina ben, en sovande under mig och en som blockerade utgangen sa ngt toabesok blev det inte under den 9 h langa farden inte. Anna som holl pa att stiga pa henne innan jag upplyste henne om saken fick sitta kilad mellan tva saten tillhorande Klara och en liten boliviansk pojke, de som bada val pa sin fina kudde (Anna) som fick se morgondagens sol blanska i den unge gossens saliv som prydde hennes axel.

Turen genom oknen samt var nya grupp var over forvantan, helt underbart vackert och underbara manniskor ("kanner dem ocksa"). Andlanga vidder av blandande vitt salt mottog oss med oppen famn och vi tog galna foton med och utan kladesplagg…ska bli intressant att framkalla..mohahaha. Trippen tog oss tillslut till Chiler och San Padro dar vi nu har varit i nagra dagar vantandes pa en buss till Argentina som kommer att aka ivag medd oss morgonbittida. Dar ska vi kalasa pa stekar och rott vin, traffa en galen belgare och festa ordentligt. Har ar allt valdigt dyrt sa vi hanger mest och lagar egen mat, vilket ar hejans trevligt efter tva manader pa restauranger.

Vi hade en liten utfard till en annan stad igar for att ta ut pengar och pa vagen hem, tro det eller ej en till knasig bussfard. Chaufforen var lustigt nog utkladd till Stalmannen i full mundering, inte ens Christoffer Reeve-locken i pannan fattades. Han hjalpe en gamma dam over gatan stoppandes trafiken med sin utstrackta arm pa stalmansvis…mycket udnerhallande. Sedan bar det av och han holl femminuters langa monologer och aven dialoger med stalkvinnan (hans kvinnojag med ljusare rost) som beromde honom for hans punktliga ankomst till San Pedro. Jag var for ovrigt stalflickan…

Isag ska vi hyra cyklar och brador for att aka ut till sandkullarna och prova pa sandboarding, ska bli mycket inressant…

Ha det sa fint. Kram Anna

Anna Bengtsson
Publicerad 9 december 2004

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.