--- permalink: /artikel/53/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Trekking och uppstoppade faglar

Har precis kommit over gransen till Bolivia och slagits over att allt ar annu billigare har, maste saga att jag myser over detta faktum, billigt ar bra! Bor pa ett ganska okej hostal for 10 riksdaler natten vilket kanns valdigt prisvart…ska prova duschen ikvall…alltid lika spannande, har vantat ut rengoringen till bristningsgransen nu igen da forra hotellet hade svinkallt vatten trots att det lag flera tusen meter upp.

De seaste dagarna har vi varit valdigt sportiga och trekkat som det sa fint heter pa bade det ena och det andra berget. I cuzco akte vi pa en tvadagars Inca trail med MachuPicchu (the lost city) som huvudmal, vilket helt klart var vart en dags brant vandrande i ur och skur. Dagen vi kom till ruinerna var det stalande vader och vi vandrade runt med en grupp trevliga manniskor och fick information av en kack guide som pratade valdigt rolig engelska. Han bjod pa kokablad, ngt som jag och anna har anammat i tron om att vi ska bli lite piggare, det ar roligt att tugga i allafall da man kanner sig som en gammal gumma.

Efter Cuzco tog vi oss vidare till Arequipa dar vi traffade pa en halvgalen belgare som undrade om vi ville gora en trekking till Colca canyon med honom och det ville vi ju naturligtvis. Colca canyon ar varldens nast djupaste canyon, ganska mycket djupare an grand canyon och vi borjade var resa dit samma natt klockan tva med en valdigt skumpig buss. I tron om att vi skulle kunna sova ombord holl vagen pa att ata upp bussen, rumpan hoppade hogt over satet vid manga tillfallen och detta i becksavrt morker. Till en borjan var det ganska mycket plats i bussen men vid ett stopp vallde det in pabylsade peruianer och vips var bussen helt packad. Nar vi hade natt hogsta punkten (5000 m) vilket vi kande pa kylan sa sket ngn i byxan…vi trodde forst det var en fis men efter narmare eftertanke forstod vi att en lite missberakning hade skett nagonstans under alla dessa filtar och tackjackor. Och inte gick det att oppna fonstrena pga kylan,….mja en liten lustig historia, lustigare nu i efterhand kan jag lova.

Val framme borjade vi vandra nerfor bergen mot dalen dar en kall flod vantade pa oss, vackra utsikter och mycket pustande i solgasset foljde oss under dagen som bestod av nastan tio timmars klattrande och vandrande. Vi nadde sa oasen dar mat och ol vantade. Dar stannade vi foljande dag for att sola och bada, sedan borjade vi var vandring uppfor igen och tog oss en rejal utekvall i Arequipa.

Nasta mal var Titicacasjon som ligger pa gransen till Bolivia och som ar varldens storsta sjo over 2000 m. Pa den peruianska sidan akte vi ute till flytande byar helt gjorda i vass tillsammans med tva norska killar. Anna och Benedikt kopte varsin lagom stor och ful uppstoppad fagel med tillhorande vassbat, vilken nu pryder vart hotellrum. Tillaggas skall ar att man kan banda halsen och vingarna till vilken form man onskar…joda!

Japp det var det for denna gang! Ha det sa bra allahopa som laser detta. Kram

Anna Bengtsson
Publicerad 17 november 2004

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.