--- permalink: /artikel/370/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt
Återfallstest: World of Warcraft

Externa länkar

Läsarnas kommentarer

 • 1. Dejan 8 januari 2007

  Ajajajaj!

 • 2. Josh Genau 9 januari 2007

  OMG ROLF TOTL!!!11 Vad gör du? Snälla söta lilla Anders, sluta omedelbart med dumheterna.

 • 3. Jed Bartlet 10 januari 2007

  Anders, Nygatan 31 hälsas det: Vi håller på dig!

 • 4. Kl00nas 12 januari 2007

  Ojoj. det känns lockande... Men samtidigt minns jag frustrerande quests, jobbiga mäniskor och ett satans nötande. Jag har just nu blivit frälst av det hårda och blodiga våldet i Gears of War. Inga XP och inget guld, bara ett fett maskingevär med motorsåg... och en grafikmotor som inte är att leka med.

 • 5. AzPen 5 februari 2007

  Va fan. Att jag inte såg det här tidigare, jag hade ingen aning om att du förfallit i helvetet igen. Det har du, likt en heroinmissbrukare, gömt från alla dina vänner i storstaden. Det komiska är att se hur dina "10 gratisdagar" helt plötsligt övergått i 20 dagar... Vad innebär det? Beroende?

 • 6. Anders 5 februari 2007

  Nah...tror inte det. Det är rätt soft att spela ibland, men det blir inte så ofta. Dock lätt att koppla ifrån vardagen med detta spel. Men helt frikopplad är jag inte!

Återfallstest: World of Warcraft

JA, efter att ha läst otaliga spaltmeter om expansionen till World of Warcraft (The Burning Crusade) så blev jag rätt sugen att "testa lite". Jag menar, jag är ju faktiskt ledig några dagar, eller hur? Vad är det värsta som kan hända?

Fort in på Fragzone.se och vidare via en annons till en 10-dagars gratisversion av WoW. Nedladdning. Min käääsa BBB-router klarar inte att öppna portar så att Blizzard Downloader kan torrenta. Fan. Det går långsamt. Klart om ett halvt dygn. Men vad gör det om man kan sova under tiden?

Tanken är att jag ska prova spela lite, och samtidigt undersöka huruvida det hela blir ett smärtfyllt återfall i beroendets tecken, en trevlig och avslappnad spelupplevelse eller bara tråååkigt. Den som lever och läser får se. Artikeln uppdateras löpande. 

Klockan 0723 den 5 januari

Nedladdningen är klar, installationen pågår. Anna står i duschen, ska gå ner och laga frukost. Ännu är allt som vanligt, trots att jag avbröt min snooze för att se hur det gick för nedladdningen.

Klockan 1242 den 5 januari

Shamanen Mumrik (Tauren) blev just level 10. Wohoo. Ganska mysigt att springa omkring runt Thunder Bluff och hacka på prärievargar etc. Nu är det lunchpaus. Eller jag menar soppa framför datorn. Har en quest att göra! Känner lätt irritation när jag blir avbruten genom telefonsamtal etc. 

Klockan 1419 den 5 januari

Okej, äntligen level 11 plus har klarat en skitirriterande quest. Är rätt less nu också. Det är tröttande att stå och grinda Harpies i typ 1,5 timme i sträck bara för att få några fjädrar som aldrig droppar. Hursomhelst, avvecklar för helgen nu, känns lagom på gränsen till "inte en minut för tidigt". Känsla: vill stänga av datorn. 

Klockan 1614 den 8 januari

Okej, tillbaka efter helgens frånvarande. Level 14, har sprungit runt litet och utforskat i Barrens och Durotar, rätt soft. Börjar känna mig lite less, men har inte kommit in i något paniknötande så jag gottar mig. Avslappnat questande och resande. 

Klockan 2059 den 9 januari

Jag är ledig, alltså spelar jag. Hanterar quests. Rätt avslappnande, inte alls särskilt frustrerande. Man blir less efter ett tag, men det är ändå helt okej kul. Märker skillnad jämfört med hur jag upplevde spelet första gången jag provade det – om man är medveten om att nötandet aldrig tar slut är det lättare att luta sig tillbaka och slöspela istället för att hela tiden tänka på XP/timme. Slut för idag nu i alla fall.

Klockan 2141 den 25 januari

Idag när jag stängde av spelet var jag sådär sjukt less som man bara blir när man suttit för länge framför datorn. Jag funderade på om jag skulle stänga av kontot direkt faktiskt. Samtidigt så är det lite småkul, för jag har insett att det är en schysst ekonomi som lever inne i spelet. Folk köper och säljer både saker som deras karaktärer tillverkat och sådant som de hittat. Dessutom finns det sällsynta prylar som säljs av datorstyrda gubbar på olika platser runtom i världen som man kan "importera" själv och sälja vidare till någon som inte vill lägga tid på att leta efter dem. Rätt kul att pilla med. I många aspekter roligare än att nöta quests, särskilt då man är less. Level 33 för övrigt, om jag minns rätt. Over and out. 

Klockan 1427 den 10 februari

För information: jag har pausat mitt World of Warcraft-konto tills vidare. I och med att jag jobbar heltid och även vill hinna med andra saker under dygnet så tar jag ett WoW-break. Jag hävdar fortfarande att det är ett soft och effektivt sätt att koppla av för mig, men samtidigt är det ett faktum att om jag börjar spela kring middagstid så går hela kvällen åt. Lite för tidsabsorberande som det känns i dagsläget. 

Anders Fjeldstad

Anders Fjeldstad
Publicerad 5 januari 2007, uppdaterad 10 februari 2007

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.