--- permalink: /artikel/347/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt
Modellering och animering

Externa länkar

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

 • 1. Kristofer 28 maj 2006

  Underbart. Dessa teorisammanfattningar hjälper mig väldigt mycket i studerandet inför tentorna. Tack Anders!

 • 2. Visitor 29 maj 2006

  PDF:en är trasig! =(

 • 3. Anders 30 maj 2006

  Nu funkar den.

 • 4. Hasse 30 maj 2006

  Dina sammanfattningar är fantastiska! Det är ju det som står i FÖ-anteckningarna, men i ett sammanhang som ger klarhet och mycket enklare att läsa. Det passar perfekt i sådana här kurser! Tack!

 • 5. Anders 30 maj 2006

  Tack! Det är roligt att höra att de kommer till nytta! Lycka till idag nu.

 • 6. Emma 2 juni 2006

  ..och för alla oss som inte läst kursen men tycker att det är intressant, kan man med hjälp av dem i alla fall låtsas som man hänger med när man pratar med er... tjipp!

Modellering och animering

Vårterminen går definitivt mot sitt slut och med den även kursen TNM079 Modellering och animering. Här kommer en liten sammanfattning, som brukligt är. Min sista.

Sista kursen, sista tentaperioden och sista teorisammanfattningen. Jag hoppas att ni tror mig när jag säger att det känns ruskigt skönt. Level sets och Catmull-Clark i all ära, men nog finns det andra saker som smäller högre. Hoppas att jag i och med denna anspråkslösa text kan lätta upp tillvaron även för dig, ärade medmänniska!

Trots allt måste jag avsluta med att säga att det varit jättekul att så många läst mina sammanfattningar och givit feedback! Även om det kanske varit er desperation i tentatider som drivit er så har det i alla fall sporrat mig att fortsätta skriva. Tack för det! Och tack för mig.

Uppdatering: Det hade smugit sig in ett matematiskt slarvfel på sidan 9 där det stod att B(2t) = B(t)S. Det ska naturligtvis vara tvärt om, alltså B(t) = B(2t)S. I den PDF som ligger uppe nu är felet rättat.

Uppdatering: Kriterierna för subdivisionmatrisens egenvärden och egenvektorer i min ursprungliga text var inte fullständiga. Endast smoothness-kriteriet fanns med (även om det delvis innefattar övriga). Detta har nu rättats till.

Anders Fjeldstad

Anders Fjeldstad
Publicerad 26 maj 2006, uppdaterad 29 maj 2006

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.