--- permalink: /artikel/320/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt
Lite underhållning.

Läsarnas kommentarer

  • 1. Inte anders 23 oktober 2005

    Säääärskrivning...

  • 2. Peter 23 oktober 2005

    Vad trevligt att se att Jonas befinner sig i krokarna!

  • 3. kl0nas 23 oktober 2005

    Jaja, det var sent. Har rättat det värsta nu.

Lite underhållning.

Så här en lördagsnatt under påverkan av sömnlöshet kommer några små reflektioner över nyutkomna (iallfall nyligen spelade av undertecknad) spel. Alla rekommenderas iallafall för oss som har inte har så mycket flickvänner, studier, hobbys eller andra engagemang i verkligheten.

F.E.A.R

Ett fps med fantastiskt detaljerad action. Kulor slår hål i väggar, Ai-soldater flankerar, vapen förstör saker, blod sprutar och med Max Payne-liknande slowmotion behålls kontrollen. Som det ska vara. Men med inslag av uttjatade skräcksekvenserna ala The Ring (dvs liten mörkhårig flicka och konstiga ljud).  Tyvär finns det lite väl mycket av sådant då man främst vill se mer av de sköna actiondelarna.

Quake 4

Vacker grafik i Doom 3-motorn, dock snabbare, roligare och färgladare. Detta är klassisk fpsaction (dvs ensam soldat i utomjordisk bas) med stora vapen, många monster och stora fordon. Mer avstressande än engagerade. Att skjuta saker är terapi.

Farenheit

Underbart filmliknande äventyrspel med till en början engagerande karaktärer och psykologisk mystik. Känsla av att kunna påverka handlingen är stark och till vissa delar sann.  Mot slutet visar det sig dock att allt kanske inte var så lysande. Likt en dålig film knyter aldrig regisören aldrig ihop historien utan förklarar allt med magi och utomjordingar. Världens sämst motiverade kärlekshistoria infinner sig då även lägligt och ruinerar det sista hoppet om ett spel med vettig story.

 

Tanken på att de som skapat borde få betalt ligger också på lur... men det känns som en fråga för ekonomer och filosofer. Själv är man bara en fattig liten människa som inte vill ha så mycket krångel, piratebay är för lättanvänt.... kanske ett viss inslag av snålhet också har med saken att göra.  Hm... ok... det går inte att försvara.  Eller?

Jonas Nilsson

Jonas Nilsson
Publicerad 23 oktober 2005

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.