--- permalink: /artikel/310/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Läsarnas kommentarer

  • 1. Ringo 30 september 2005

    Så vem snodde osten?

  • 2. Douglas 13 oktober 2005

    En bra och intressant bok som är mycket tänkvärd. Acceptera förändringen och dra nytta av den.

  • 3. kl0nas 21 oktober 2005

    Jo, den är småtrevlig. Men har kanske mer att säga till folk i karriären än till vilsna omotiverade studenter.

Vem snodde osten?

Igår kväll låg på sängen och läste en mycket liten bok medan jag väntade på att tvätten skulle...tvättas. Boken hette "Vem snodde osten?" och innehöll en liten gullig historia som var lätt för mig att ta till mig. Ytterst handlar den om hur vi hanterar förändringar – i oss själva och vår omgivning.

Vem snodde osten? är en mycket liten bok (92 sidor av pocketstorlek och med stor text). Ändå tycker jag, efter att ha läst den, att den har en hel del att säga. Jag fick mig ett par tankeställare direkt, och detta trots att jag hade en negativ inställning till den från början på grund av att den första tredjedelen går ut på att hypa boken själv.

Det hela handlar alltså om hur vi som människor fungerar i en värld som ständigt förändras. Hur hanterar vi att vi själva måste anpassa oss till nya situationer? Låter vi rädslan ta överhanden eller ser vi möjligheterna i det nya? Svarten på sådana här frågor är förstås högst individuella, men Vem snodde osten? tror jag kan hjälpa till att få oss att ställa frågorna i alla fall.

Jag tänker inte skriva mer nu. Men jag kan rekommendera alla att läsa den – den finns säkert på biblioteket och i annat fall är den inte dyr att köpa. Dessutom tar den inte lång tid att läsa. Det viktigaste är dock att jag tycker att den är bra, på ett litet mysigt sätt.

Anders Fjeldstad

Anders Fjeldstad
Publicerad 30 september 2005

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.