--- permalink: /artikel/292/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Läsarnas kommentarer

  • 1. Damir Filipovic 13 augusti 2005

    Att du inte klarar av att se en film utan en massa snygga och lättklädda kvinnor är redan känt; men att du drar ner ett betyg på grund av för lite ögongodis är att gå för långt.

  • 2. David 14 augusti 2005

    Fan. Ser att jag efter semikolonet har skrivit en bisats och EJ en huvudsats. Det var då fan också.

  • 3. "Tack" 15 september 2005

    om du ersätter "vilket" med "detta" hade det fungerat va?

Batman Begins (2005)

Regissören Christopher Nolan har tagit på sig en udda uppgift: ett försök att bringa djup i serietidningskaraktären Batman. Han lyckas.

Miljardärsarvingen Bruce Wayne, spelad av Christian Bale, förlorar i ung ålder sina båda föräldrar under ett rån. Han tar själv på sig ansvaret för händelsen och försöker kväva frustrationen och ilskan genom att förstå det kriminella psyket; vilket görs medelst egna brottsliga handlingar i ett asiatiskt land. Efter ett möte med en guru på ett berg kommer han så bli alter egot, Batman – en bekämpare av brott och sin egen rädsla.

Det är ingen typisk serietidnings- eller vanlig actionfilm. Den handlar om Bruce Waynes bearbetning av sin sorg och rädsla. Som tittare får man bevittna hur Bruce ställs inför svåra, filosofiska problem. Sorgen och försöken att förstå sig själv gestaltar Christian Bale på ett ypperligt sätt.

Filosofin och djupet går igenom hela filmen; detta tillsammans med utmärkt regi och skådespel från Bale skulle det kunna ge fem stolar, men en i det närmsta total avsaknad av kvinnor – bortsett från en medioker Katie Holmes – drar tyvärr ner betyget till fyra stolar.

Den klart bästa actionfilm jag sett och jag rekommenderar den varmt!

Kommentar:

Detta är från min ansökan till Ung recensent under 25 sökes till SVT:s Filmkrönikan. Uppgiften gick ut på att skriva en filmrecension på under 1200 tecken.

Herr Ambassadör David Andersson

Herr Ambassadör David Andersson
Publicerad 13 augusti 2005

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.