--- permalink: /artikel/26/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Farmen Frankrike 2004: del 2

Idag ar en battre dag! Igar var jag pa fest med ett gang som pluggar har i fem manader och det var riktigt trevligt. Vi satt ute pa ett jattemysigt café/bar och drack billig, men anda inte god ol. Ikvall ska vi nog ha lite "mer" fest och ga till nagon klubb. En av de engelska tjejerna har blivit kompis med en fyrtiofemarig mamma med dotter i tjugoarsaldern, och mamman ar varsta partybruden, plus hon kan svenska eftersom hon bott manga ar i Stockholm. Jakligt mysko kvinna, men trevlig. Jag tror dock hon flirtade lite med mig igar, sa jag far se upp. Jag har lagt mina ogon pa en tysk tos pa 22 varar. Tyvarr roker nastan alla har, vilket ar ett stort minus, sa jag tror jag kommer fortsatta flirta lite, men inte lagga in nagon serios stot… ("JOOOOOOOOOOOO! Eller hur!", tanker ni, och det ma sa vara, men det ar min plan. Planer brukar dock alltid ga i stopet.)

Min engelska vapendragare Pedro har tyvarr dragit till en kompis i Strasbourg i morse, men det kanns ratt schysst anda.

Egyptiern med fru i Sverige som jag pratade om kommer verkligen fran en annan kultur. Han insisterar pa att bjuda mig och de tva engelska killarna pa middag (eller, han betalade mellanskillnaden pa priset och 10€ som vi betalade), for nar han var student hade han ont om pengar och traffade en slags valgorare som hjalpte honom. Och jag tanker att sa lange han inte gor nagra narmanden ar det schysst. Han ar lite lustig, nastan som en mentor talar han ibland, men pa ett positivt sett. Det ar nog den mest intressanta manniskan jag lart kanna an sa lange. Som jag sa sa reser han mycket, och han har en lagenhet i Paris som han nastan aldrig anvander och som alltid ar lansad pa alla prylar nar han kommer hem, sa det ar fritt fram for mig att lana den om jag sager till nagon manad i forvag sa vi kan traffas och han kan racka over nyckeln. Sa det kanske blir en paskhelg/-vecka i Paris i var tror jag. Jag vet att det later valdigt konstigt, och det ar det, men det ar schysst anda.

Igar gick jag till Lumierebrodernas museum, och sjalva museet var urtrist, men det var i ett jattehaftigt gammalt hus, sa jag var dar lange och bara tittadee runt i det; det var som ett mindre slott. Sen i kallaren hade de en entimmes film/dokumentar dar de lat olika kanda filmare spela in sitt eget 52-sekunders klipp med Lumières originalkamera. Bland filmarna fanns forutom en hog franska filmare aven Lasse Hallstrom, David Lynch, Liv Ullman tillsammans med Sven Nykvist (fast de hade stavat hans namn nikvyst) och fler. Manga gjorde valdigt pretto filmer, pa det daliga sattet, fast tre-fyra stycken var bra och de lyfte hela besoket.

Nagot som ar daligt med Lyon ar att har ar valdigt ont om parker. Jag bor i gamla Lyon, vilket ar ungefar som Gamla stan, fast pa en bergsvagg, och har jattefin utsikt, men jag saknar verkligen riktiga parker. Stora torget har, Place Bellecours, ar en stor grusplan (tydligen ett av Europas storsta torg) med Ludvig den fjortonde ridande pa en hast i mitten, verkligen pisstrist.

For att fa tiden att ga har sa sover jag fram till frukost, ater den kassa frukosten, sover vidare och sen gar pa promenad/upptacktsresa. Idag testade jag att bara aka runt lite med metron och fann ett kvarter som heter la Croix-Rousse. Dar hade de en svinstor marknad, med massor av folk. Valdigt trangt, ratt mycket krimskrams, men schysst anda.

Tyvarr sa har jag inte sett sa manga schyssta franska brudar. En del ar vackra, en del ar snygga, men den har softa, sota, skona bruden har jag inte sett nagonstans. Kvinnorna ser bra ut, men de i min alder har inte vad som kravs faktiskt…

Jaja, nu gar tiden snart ut. Kommer inte ihag mitt telefonnummer nu, men ni far garna ringa till det. Har inte haft mobilen pa sa mycket, men har borjat nu. Har varit radd for snattare. En engelsk tjej blev ranad av en tioaring och en fjortonaring nazr hon stod i en telefonkiosk, men mig har inget hant. Jag har ratt bra koll pa mina fickor hela tiden, plus att jag ser lite kontinental ut gor nog att de tar mig for en fransos (fram tillde t att jag borjar tala).

Jaja, nu ska jag nog ga pa ett museum tror jag, om det ar oppet. Hor garna av er;

OUT!

DAVID!

Herr Ambassadör David Andersson

Herr Ambassadör David Andersson
Publicerad 13 september 2004

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.