--- permalink: /artikel/12/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Externa länkar

Vårsommartristess

Det är nu mitt i tentaperioden som avslutar läsåret 2003/2004. Jag läser och räknar litet reglerteknik ett par-tre timmar om dagen, det behövs troligen inte mer. Sedan har jag rätt tråkigt. Visst, jag hittar på saker med mina vänner, ser på film, gottar mig i solen och så vidare men på det stora hela har jag rätt trist. Nu de senaste timmarna har jag roat mig med att läsa om CSS (Cascading Style Sheets) - den uppmärksamme besökaren kanske har märkt att fjeldstad.se är rätt oldschool vad gäller de tekniska lösningarna för layouten - och det är alltid något. Jag gäckas av att inte hänga med i utvecklingen, även om webbdesign inte är mitt största intresse. CSS verkar i och för sig rätt schysst att pilla med, men någon "korrekt" version av fjeldstad.se kommer nog att dröja rätt länge.

Vad finns mer att yppa om min situation? Jo, i sommar kommer jag att läsa ett par sommarkurser på distans (programmering i C++ från HGO och IT-rätt och datasäkerhet från MH) vilket känns precis lagom avslappnande. Visserligen kan det vara schysst att jobba och tjäna pengar som inte äter CSN-veckor, men jag minns att jag förra sommaren led fruktansvärt mycket av att inte ha något utmanande tankearbete att ägna mig åt. Hursomhelst, det handlar om tio poäng totalt, så jag har att göra hela sommaren. Det känns väldigt bekvämt att kurserna ges på distans - jag är inte bunden vid en viss ort, utan kan ligga på stranden hur mycket jag vill förutsatt att jag då och då kan få tillgång till Internet. Perfekt!

Min plan, som det ser ut i dagsläget, är att åka hem nu i början på juni så att jag inte missar min lillebrors student, vara hemma kanske ett par månader och sedan tillbringa ett par veckor här i Norrköping i lugn och ro innan nolleperioden börjar. Jag ska vara huvudmattefadder i en av de nya medieteknikklasserna i år, något jag ser fram emot rätt mycket. Det blir kul att lära känna de nya studenterna, samtidigt som jag får ytterligare ett tillfälle att finputsa grundkunskaperna i matematik…

Nu i dagarna har det blivit aktuellt för mig, tillsammans med kamraterna Johan och David, att söka efter en schysst lägenhet här i centrala Norrköping. Det började med att vi såg en takvåningsfyra med tillgång till pool och bastu och med balkong ut mot Motala ström, det hade varit något. Tydligen hade fler tänkt samma sak, så just nu inriktar vi oss på att mer aktivt leta efter alternativ. Det känns rätt kul, och tanken på att kunna flytta till en "riktig" lägenhet är väldigt lockande.

När jag tänker efter borde jag kanske inte vara så uttråkad - det händer trots allt rätt mycket. Konstigt att jag är det ändå.

Anders Fjeldstad

Anders Fjeldstad
Publicerad 24 maj 2004

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.