--- permalink: /artikel/11/index.html --- Fjeldstad.se - En hel massa artiklar, helt enkelt

Rusning

När jag skriver detta har jag precis klarat av årets första motionspass, i form av en joggingtur. Fysisk ansträngning ger insikt. Det är skönt att svettas. Man kan springa länge. Det är mörkt på kvällarna. Men varmt.

Jag har ibland funderat på vilken orättvis slump som givit mig god grundkondition. Okej, som liten var jag rätt aktiv i och med att jag gillade att vara ute och leka, åka skidor och så, men jag har aldrig sysslat seriöst med någon konditionskrävande sport och det var först under gymnasiet jag överhuvudtaget började träna min fysik. Hursomhelst - jag kan inte klaga på min utgångspunkt denna vår. Jag har en vag plan som går ut på att så ofta som möjligt ta en runda före frukost, jag menar, jag ska ju ändå duscha och bråka med mitt hår så då borde jag väl hinna med att springa en halvtimme också? Det hela handlar om viljestyrka. Vi får se hur det går.

I alla fall kan jag rapportera att det börjar bli väldigt mysigt ute på kvällarna. Det är ganska ljumt och jag tror att man kan ha chans att få se stjärnorna, trots att det är ganska mycket ljusföroreningar såhär inne i staden. Något jag lade märke till är att det är onödigt mörkt just runt strömmen, där det annars är fint att springa eller promenera. Jag kan tänka mig att det är klokt att ta med sig en kompis när man ger sig ut - det är ju bättre att vara på den säkra sidan än att ta risker.

Nu är det i alla fall dags för mig att ta en varm dusch och sedan krypa ned i sängen. God natt!

Anders Fjeldstad

Anders Fjeldstad
Publicerad 18 april 2004

Copyright © 2005 Anders Fjeldstad et al.